De Auteur

Esther Miskotte

Auteur

Na de kunstacademie combineerde ik mijn werk als docent met het maken van sculpturen en schilderijen, maar sinds 2013 richt ik me vooral op het bedenken van kinderboeken en bijpassend lesmateriaal.

Al mijn tekeningen worden met de hand geschetst en ingekleurd met potlood en met acrylverf of aquarel. Ik bewerk mijn beelden zelden tot nooit digitaal! De tekeningen zijn een aanvulling op mijn teksten en laten veel details zien. Zodoende probeer ik om een overtuigende fantasiewereld te creëren, waar kinderen echt in weg kunnen duiken, zodat ze volop kunnen ervaren hoe leuk en bevrijdend het is om te lezen!

De serie over Koosje Konijn en Djordjo de draak wordt uitgegeven door de Vlaams/Nederlandse Uitgeverij Clavis. De serie werd ook in meerdere talen vertaald, waaronder het Russisch, Duits, en Chinees!
Bij Clavis verschenen nog meer titels van mijn hand. Ik geef met veel plezier presentaties en workshops op beurzen, in boekhandels en op scholen. Bent u geinteresseerd in een schoolbezoek of een workshop, neem dan gerust contact met mij op.